понеділок, 18 січня 2016 р.

Що треба знати при оформленні шенгенської визи. Частина 2

   Ми продовжуємо давати поради для тих, хто планує найближчим часом займатися отриманням шенгенської візи. Матеріал перекладено з сайту http://www.t.zp.ua/виза-киев
   При оформленні одноразової туристичної шенгенської візи або при першому використанні багаторазової (мульти) візи потрібно мати на увазі наступне. Якщо Ваш маршрут поїздки передбачає відвідини кількох шенгенських країн, то візу потрібно оформляти в консульстві країни переважного перебування. Якщо коротко, то в жодній іншій країні шенгенської угоди Ви не повинні залишатися більше часу, ніж у тій країні, яка видала Вам шенгенську візу.


Приклад

   Ви запланували поїздку по маршруту Польща - Німеччина - Франція. Якщо Ви плануєте пробути у Франції чи Німеччині, припустимо, чотири дні, але при цьому оформили туристичну шенгенську візу до Польщі, значить і на польській території Ви зобов'язані пробути не менше чотирьох днів. Це не виключає варіанту, коли в кожній з цих країн Ви пробудете по чотири дні.
   
Якщо навіть Ви плануєте порушити цей принцип, то документально на момент перетинання українсько-польського кордону все повинно бути оформлено саме так.
   
У наступних після першої поїздках по шенгенській мульти-візі цього правила можна не дотримуватися, але документи що підтверджують маршрут Вашої прямування (броні готелів, квитки і так далі) все одно мати на руках потрібно.

Що треба знати при оформленні шенгенської визи. Частина 1

Керівництво України запевняє нас в тому, що вже у 2016 році українці отримують право безвізового подорожування по країнах Европи. Поки цьго не відбулось, щоденно тисячі наших громадян подають документи на отримання шенгенських віз. Саме для них ми підготували кілька простих порад. Інформацію перекладено із сайту туристичної фірми Турландія http://www.t.zp.ua/виза-днепропетровск#Sovety

   Шенгенська віза, незалежно від того, консульством якої країни вона видана, дозволяє своєму власнику перебувати на території будь-якої держави - члена шенгенської угоди. З одного боку, це означає, що не завжди обов'язково оформляти шенгенську візу в країну яку Ви реально зібралися відвідати. Але, з іншого боку, використання візи, особливо при першому в'їзді в Шенген, повинно бути коректним і логічним.

Приклад 1

   Ви отримали туристичну візу до Польщі, після чого відразу купили квитки на літак до Італії. Ви можете бути впевнені, що в італійському аеропорту під час проходження паспортного контролю у співробітників міграційної служби виникнуть цілком законні питання до Вас. Це не обов'язково означає, що Вас відправлять назад а шенгенську візу анулюють, але це точно відбудеться, якщо Ви не зможете надати в цій ситуації логічне пояснення, підтверджене відповідними документами (квитки на проїзд з Італії до Польщі, бронь готелів в Італії та Польщі, обгрунтування того, чому Ви прилетіли саме в цю країну, а не відразу в Польщу і так далі)

Приклад 2

   Ви оформили туристичну шенгенську візу до Франції і поїхали автобусом через польсько-український кордон. У Ваших діях є логіка, оскільки спільного кордону з Україною Франція не має, але будьте готові, що Вас попросять пред'явити документи, що підтверджують те, який термін Ви плануєте провести на території Польщі, коли плануєте виїхати з країни і скільки днів будете перебувати на території Франції .

Як перевірити наявність реєстрації у візовому центрі Польщі

   Останнім часом реєстрація на подачу заяви до візового центру Польші для багатьох українців стала головним болем. Особливо це стосується тих, кто бажає отримати польску робочу візу. Для тих, кому не вдається самостійно записатися, свої послуги пропонують посередники. Саме для них ми викладаємо цей матеріал, який переклали зі сторінки туристичної компанії Турландія http://www.t.zp.ua/регистрация-на-визу-в-польшу#control

Отже, Вас запевнили, що Вас записали до візового центру Польші. Як це перевірити, щоб бути впевненим?

   - Той, хто Вас реєстрував, повинен був отримати листа із підтвердженням запису. Перш ніж сплатити за послуги, потурбуйтеся про те, щоб посередник переслав Вам цей лист. В ньому буде унікальний код у форматі PODN / XXXXXX / XXXX / XX або POKH / XXXXXX / XXXX / XX, так само в листі-підтвердженні буде вказаний Ваше прізвище та ім'я, в графі заявник, дата подачі документів , час подачі документів і код вказаний у Вашій квитанції про сплату послуг візового центру.

   
- Якщо Вам мало такого підтвердження, Ви можете перевірити наявність Вашого запису на офіційному сайті візового центру, вибравши «Натісніть тут, для того, щоб первіріті запис на подачу документів", де Вам необхідно буде ввести серію та номер Вашого закордонного паспорту, і дату Вашого народження у форматі дд / мм / рррр (приклад 01/01/2001). В результаті, Ви побачите інформацію на екрані про те, в якій візовий центр, і на яку дату / час Ви записані. Але, при такій перевірці Вам, на жаль , не вкажуть на яку категорію візи Ви записані.




   
- Для того, що б перевірити що Ви записані на правильну категорію візи, а саме на національну візу, Вам необхідно зателефонувати у візовий центр, попросити оператора перевірити Ваш запис, і назвати йому наступну інформацію: унікальний код з підтвердження, Ваші прізвище та ім'я, серію і номер закордонного паспорту і Ваш код з квитанції. У відповідь на Ваш запит, оператор надасть Вам усю необхідну інформацію.